Eko – logik?

Jag och min familj tänker mycket på att försöka handla ekologiska grejer, vad det än gäller. Allt ifrån mat till kläder och böcker – det finns ju faktiskt Klimatsmart pocket!

Ibland känns det svårt att alltid välja ekologiskt och fair trade för det är dyrare, men vi brukar tänka att det är värt de extra slantarna för att få vårt liv så giftfritt som möjligt. Och framförallt när det gäller kött! Jag vill inte äta antibiotikafylld gris till middag en gång till. Konstigt hur det har blivit, att allt måste behandlas med antibiotika för att det ska gå att föda upp ännu snabbare och mindre riskfyllt. men på sikt så blir riskerna ännu större, jag bara säger… Att köpa ekologiskt kött är riktigt dyrt, och det gör att vi som många andra ekointresserade äter mer och mer vegetariskt – billigare och bättre för både oss och miljön.

Ett bra klipp från Centerpartiet!

Men även om maten vi lagar oftast är ekologisk så undrar jag ibland hur ekologiskt själva köket är! Hur bra är det för miljön att fläktar, lampor, kylskåp, frysar och andra apparater igång hela tiden? Borde vi inte börja vispa för hand, använda ouppvärmda skafferier istället för kylskåp och bygga jordkällare för att hålla rätt temperatur för vinerna?

Jag läste en artikel för ganska länge sen i DN, där det stod om det ekologiska köket. Att använda linoljefärg på köksluckorna, använda massivt trä istället för formpressade bänskivor och en massa annat intressant att tänka på. Väldigt spännande och jag hoppas att det är en trend som kommit för att stanna!

1 tanke kring ”Eko – logik?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *