Ingen människa en ö

För mig är kök och familj två begrepp som starkt hänger ihop. Det är här man samlas till frukost, till familjeråd, har vänner (den expanderade familjen) på besök och äter middagar, julbord och nyårssupé.

Jag har länge gått och längtat efter en köksö – vi har ett stort kök och plats för en ö, men det har ändå inte blivit av. Jag skulle vilja ha en funktionell ö med vatten och diskho så jag slipper fara fram och tillbaka när jag lagar mat. Och det ska så klart vara köksluckor runt om, av samma anledning – inte behöva lämna mitt kok för att leta attiraljer. Kanske vore det mysigt också med en sittplats, antingen en lägre del som barnen kan sitta/stå på när de kollar vad det blir för gott till middag, eller så en i vanlig höjd eller högre för vuxna gäster, som en bardisk ungefär. Aftonbladet hade fina bilder på en sån lösning på sin MyHome-blogg.

En ö i köket

Man kan ju välja själv om man vill ha samma köksluckor på köksön och resten av köket eller inte. Jag tycker att man ska våga satsa på en blandning! Modernt på väggarna och lantligt i mitten – så skulle jag vilja ha det. Eller åtminstone olika färg på köksluckorna för att verkligen visa att det är olika delar av köket. Eller så kan man kanske tänka sig att de olika ”köken” har olika funktioner. En för för- och efterrätter och en för huvudrätter? Kanske blir lite opraktiskt i längden, men mer likt hur det funkar i ett restaurangkök i alla fall!

1 tanke kring ”Ingen människa en ö

  1. Monica

    Hej Jonna,

    Satsa på en köksö!! Jag är jättenöjd med min och inte ens trött på den (efter 7 år..) 🙂

    /Monica

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *