Kökschock!

kökslucka pärlspont

Snygga köksluckan!

Nu går fiskarna på torra land – vi ska byta kök! Efter sju års diskussion och en herrans massa köksbyten åt andra än oss själva så har det äntligen blivit vår egen tur. Jag kan knappt tro att det är sant! Jag och min man kom till sist överens om vilken stil vi ska på köksluckor och annat. Det blir, som jag hoppades på, en blandning! Jag kommer att välja ut de mysigaste mest lantliga luckorna och min man kommer att ha ögonen på det mer moderna och stilrena. Vi kikade runt en hel del på både nätet och i fysiska butiker innan vi fastnade för Mälarkök och deras köksluckor – de hade precis den känsla vi båda ville åt. ”Mina” luckor blir med gräddvit pärlspont och min mans blir släta och svarta i ekfanér. Den mixen kommer att passa perfekt hemma hos oss! Det vi har kvar att bestämma oss för är handtag och knoppar – det som ska bli den så kallade röda tråden i vår köksdesign. Men det får jag ta och återkomma om när vi väl bestämt oss där också.

Den här gången blev det inte så att barnen fick vara med och bestämma – men nästa gång! Då har det gått en tid och vi kanske har flyttat till ett större hus – och kanske till och med till ett Renoveringsäventyr! Ett hus där vi kan börja från scratch och sätta sin prägel på allt. Då är barnen tillräckligt stora för att få vara med och avgöra hur det ska se ut i vårt gemensamma kök. Sina egna rum får de ju såklart redan nu vara med och bestämma om.

Jag lyckades även få igenom min idé om köksö – med en del som är lite lägre där barnen får sitta och läsa Bamse medan vi kryddor och steker, eller stå och ”hjälpa till” i matlagningen.

Vi ringde till Mälarkök för att höra om vi kunde komma in och diskutera vårt nya kök med dem – och det fick vi gärna sa killen i telefon, men vi kan också komma ut till er, utan extra kostnad så kan vi prata om det på plats? Ja det var ju inte mycket att be för – självklart är det bättre att göra det på den plats där köket sedan ska stå! Så han kom hit och mätte och ställde kluriga frågor som vi måste vara på för att det ska bli precis som vi vill.

Och sån himla tur – han berättade också att om vi vill använd de Ikeastommar vi redan har ( och det är ju onödigt att slänga det som funkar) så kan Mälarkök göra luckorna åt oss i rätt mått så de passar – det är service det. Och det gör ju att våra möjligheter för köket verkligen ökar. Vi behöver inte begränsa oss när vi väl planerar, och det kommer vi att göra vill jag lova. Jag ska försöka att blanda både teori, erfarenhet och känsla i det här köksprojektet – och jag är glad att vi har Mälarkök med oss på resan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *