Molly who?

Jag är en rätt modig person och inte så särskilt nervös av mig. Men en sak som tidigare gjorde mig latent skraj var vägghyllor och annat som är fäst på väggar, framförallt om det var uppsatt på gipsväggar. Jag minns fortfarande med skräck en söndagsmorgon hemma hos en kompis i Malmö; hur hyllan som stereon stod på, mitt i långfrukosten, släppte från väggen och allt kraschade i golvet med ett fruktansvärt brak! Ingen blev skadad, förutom stereon som fick några hack och rispor. Och väggen for illa – förra hyresgästen hade satt upp hyllorna med helt fel plugg…

När jag hämtat mig från chocken med hyllkraschen började jag googla efter vettiga pluggar till gipsväggar så jag skulle slippa uppleva det där igen. Det här var innan jag börjat jobba med inredning – kanske var det till och med då det började på allvar. Hur som helst visade det sig efter en stunds letande på nätet att bäst vore att använda nåt som heter Mollyplugg, (en expanderplugg som liksom sprider ut sig på baksidan av gipsplattan och på så sätt fäster skruven stadigt i väggen). Så vi for ner till järnaffären inne i stan och skaffade det – pluggar och rätt sorts tång. Men när vi väl kom hem till min kompis insåg jag att jag inte lyssnat tillräckligt noga på försäljaren när jag skaffade plugg och tång för jag hade ingen aning om hur jag skulle använda dem. Det som stod på förpackningen hjälpte inte heller. Så jag letade upp den här instruktionsfilmen på youtube – otroligt pedagogiskt! Precis vad en pluggnovis som jag behövde. Fantastiskt vilken hjälp man kan få på nätet!

Efter att ha tittat på filmen ett par gånger vågade jag mig på det själv – och det funkade! Hyllan med stereon på sitter där än i dag. Jag och min kompis kunde pusta ut.

Nu när jag vet hur det funkar är jag inte det minsta rädd för att sätta upp skåp och annat på gipsväggar, till och med köksskåp som ju väger en del när de är fyllda med porslin och glas.

Och tur är väl det, annars hade jag bara kunnat bo i hus med annat än gipsväggar, alternativt aldrig sätta upp nya hyllor eller skåp på mina väggar. Och i vissa hus kan det verkligen göra underverk för känslan om man hittar en ny planeringslösning för skåpen i köket eller flyttar kanske flyttar köket helt. Tack Mollypluggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *