Om Färg & Tapeter-bloggen

Let’s put a smile on that face! Det är lite så jag tänker när jag arbetar. Jag är ute efter leende människor och glada reaktioner för det är precis det som är målet med inredning. Det är effektskapandet och känslan. Det som berör människorna som ska leva tillsammans med den inredning som skapas. När det där oundvikliga leendet till slut infinner sig så är det inte mycket som går att göra åt det. Effekten av inredningen sitter där och skapar precis den känslan i rummet och den reaktionen i människorna som jag hela tiden siktar på.

Jag som skriver den här bloggen heter Jonna och jag arbetar, som ni kanske redan har gissat, med inredningsdesign. Oftast försöker jag att skapa mig helhetstänk i olika rum, men jag har mina specialiteter och älsklingsområden att designa. Det är också dessa detaljer som gjort att bloggen heter som den gör – Färg och tapeter! Visst kan man hålla på att renovera, bygga och möblera hur mycket man vill, men i slutet så är det alltid tapeterna och färgerna som är viktigast. För utan dem så blir det enbart sterila och kala rum, inte alls personligt eller känslomässigt. Med färg och tapeter så bygger du ditt eget personliga hem, alltså inte något som känns massproducerat.

Jag har också ett speciellt rum som jag mer än övriga älskar att försätta med färg och tapeter. Det är köket. Anledningen är mycket enkel – köket är det mest personliga rummet i hela ditt hem, platsen där vi umgås och lagar vår mat. Ett sådant rum förtjänar verkligen sin omboning och uppvaktning. Därför försöker jag alltid utgå ifrån köket när jag hjälper människor med deras inredning, för när väl känslan är rätt i köket så blir det väldigt lätt att fortsätta med samma känsla till övriga hushållet. Köket blir alltså det hjärta som sprider ut sin stil och design i övriga huskroppen, precis som blodet pumpas ut i kroppen. Det blir en röd tråd och naturlig övergång där köket får stå i centrum.

Varmt välkomna ska ni vara till min blogg där jag hoppas att ni kommer att lära er mycket!