Vem bestämmer?

Jag skrev förut om Renoveringsäventyret, huset med stor charm och där precis Allt behövde göras om, bytas ut eller fräschas upp. Och då skrev jag ju också om de mönstrade köksluckorna i det gamla köket. Spegelluckor med hög lantlig mysfaktor, som tapetserats med blommiga tapeter inuti själv spegeln. Och jag tycker verkligen att köksluckor med mönster man kan ta på är härliga. Ögonen blir inspirerade och händerna blir glada av att stryka längs luckorna.

Jag och min man är inte helt överens om hur vårt ”nästa” kök ska se ut – ska vi gå åt det moderna (som min man vill ha det) eller ska vi köra lantkök (som jag vill). Barnen är lite för små för att få rösta ännu 🙂 Och jag tror inte vi skulle stå ut så länge med dinosaurietapeter och lysorangea golv med glittriga köksluckor.

Kanske går det att kombinera våra två (eller fyra hur man nu vill se det) viljor till ett kök i misch-masch-stil som alla gillar. Eklektiskt kan ju funka! Bara man är öppen för oväntade blandningar och krockar.

Jag tittade ett par med tredimensionellt fasettliknande mönster. Väldigt modernt! Kanske inte riktigt min stil men skulle kunna passa ihop med dova ljusgrå väggar och bänkskivor i valnöt. En köksö i allmogestil och vi är klara – då snackar vi herrgårdsmys!

Fortsättning följer om hur vårt kök kommer att se ut – kanske kör vi all-in på en stil eller så blandar vi. Blanda låter roligast tycker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *